چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲

لزوم خدمت رسانی بهتر به موازات توسعه انتظارات

خبرگزاری حوزه/ روحانیون از چنان مناعت طبع و عزت نفسی برخوردارند که هیچ گاه در انجام رسالت خود، به مسائل مالی و رفاهی نمی اندیشند و تنها و تنها به صیانت از دین و ترویج آموزه های اهل بیت(ع) می پردازد.

اشاره؛

روحانیون از چنان مناعت طبع و عزت نفسی برخوردارند که هیچ گاه در انجام رسالت خود، به مسائل مالی و رفاهی نمی اندیشند و تنها و تنها به صیانت از دین و ترویج آموزه های اهل بیت(ع) می پردازد، البته این بدان معنا نیست که از حداقل های حقوق شهروندی و رفاهی بی بهره بمانند؛ زیرا توجه به معیشت آنان در عین حفظ استقلال حوزه، همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری و مراجع عظام بوده و خواهد بود.

با راه اندازی معاونت امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه در تشکیلات سازمانی حوزه از اواخر سال 87، در روند ساماندهی دانش آموختگان حوزوی و خدمت رسانی به طلاب و روحانیون در زمینه های امور شهریه، نظام وظیفه، اردوهای زیارتی، خدمات رسانی الکترونیکی از طریق سامانه "نجما" و ...، تحولات اساسی رخ داده و این معاونت توانسته در مدت نسبتا کوتاه فعالیت خود، منشاء خدمات فراوانی باشد.

برگزاری نشست صمیمانه مسئولان معاونت امور طلاب و دانش آموختگان با طلاب و روحانیون، بهانه ای شد تا خبرنگار خبرگزاری حوزه به میان حوزویان رفته و نقطه نظرات آنها در خصوص اقدامات تحولی و نحوه خدمت رسانی این معاونت را جویا شود که ماحصل آن در پی می آید.

شتاب و رضایت نسبی در امر خدمت رسانی

حجت الاسلام سید محسن سیدی از فضلای حوزه با بیان این که پس از شکل گیری معاونت امور طلاب، مباحث رفاهی و خدمات رسانی در حوزه، شکل و شمایل بهتری به خود گرفته است، اظهار داشت: گرچه طبعاً حجم انبوه خدمات این معاونت آن هم در مدت پنج شش سال اخیر، توام با ضعف هایی بوده، اما نمی توان از دستاوردهای آن نیز چشم پوشی کرد.

وی همچنین افزود: یکی از این دستاوردها این بوده خدمات الکترونیکی و اینترنتی گرچه نسبت به برخی ارگان ها و نهادها ، دیرتر جای خود را در بدنه حوزه باز کرده، اما با این حال با استقبال خوب طلبه ها همراه شده است.

تقدیر از اهتمام به سفرهای زیارتی

علیرضا شریفی نسب، طلبه پایه هفتم حوزه نیز با اشاره به این که یکی از برنامه های خوب حوزه در سال های اخیر، توجه به انجام سفرهای زیارتی برای طلاب و خانواده های آنان بوده است، گفت: برگزاری اردوهای زیارتی به ذوات مقدسه از جمله مشهد مقدس، کار بسیار ارزشمندی است که امیدواریم سال به سال،‌ طیف گسترده تری از طلاب را در برگیرد، چرا که واقعاً قشر طلبه و روحانی با وجود بضاعت اندک مالی ، نیاز به این گونه سفرهای معنوی دارد.

نیاز جدی طلاب جوان به ورزش و تفریحات سالم

وی همچنین در ادامه صحبت های خود با اشاره به این که در زمانه کنونی ، انسان نیاز به ورزش و تفریحات سالم دارد، افزود: این مساله به ویژه برای طلاب جوان یکی از اصلی ترین نیازهاست ، کما این که مقام معظم رهبری ، همه جوان ها را توصیه به سه امر مهم و کلیدی کرده اند یعنی تحصیل، تهذیب و ورزش.

این طلبه جوان بیان داشت: گرچه در سال های اخیر، از سوی حوزه گام های خوبی برای این مساله برداشته شده، اما به نظر می رسد هنوز با کمبودهایی روبرو هستیم، هر چند برنامه هایی مثل اختصاص سانس استخر به طلبه ها ، کار واقعا خوب و به جایی است، اما امیدواریم که این گونه برنامه ها بیشتر شود.

تجمیع شهریه؛ خواسته عموم حوزویان

حجت الاسلام و المسلمین صادق قائمی، از اساتید سطوح پایین حوزه نیز به مساله لزوم ساماندهی هر چه بیشتر شهریه اشاره و تاکید کرد: یکی از مسایلی که سالیان سال است مورد انتقاد بسیاری از طلاب و فضلای حوزه قرار گرفته،‌ ناظر به بحث شهریه است که وقت زیادی از طلاب را می گیرد، البته در همین سال ها از سوی برخی مراجع تقلید کارهای خوبی مثل تجمیع دفاتر شهریه صورت گرفته که امید است این کار به یک جمع بندی مطلوب و نهایی برسد تا این دغدغه جدی طلاب هر چه زودتر و به نحو شایسته مرتفع گردد.

اعزام راهیان نور؛ اقدامی ارزشی

وی همچنین با تشکر از این که معاونت امور طلاب ، مساله اعزام طلاب و فضلا به راهیان نور را در دستور کار قرار داده است، گفت: بنده سال گذشته این توفیق را داشتم که به زیارت کربلای ایران نائل شوم و حقیقتاً باید بگویم که راهیان نور برای ما مثل یک تجدید حیات روحی و معنوی است که ماه ها تاثیر آن را در زندگی روزمره خود احساس می کنیم.

یک پیشنهاد و یک انتقاد

عباسعلی محمدی، طلبه همدانی مقیم قم که به تازگی وارد درس خارج حوزه شده، ساماندهی هر چه مطلوبتر نظام وظیفه طلاب را یکی از درخواست های خود از معاونت امور طلاب عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بسیاری از عزیزان طلبه و روحانی که می خواهند به سفرهای خارج از کشور و به خصوص عتبات عالیات و عمره مشرف شوند، با مشکل خروج از کشور روبرو هستند، هر چند که در این باره مساعدت های خوبی هم صورت می گیرد، اما گاهی اوقات رتق و فتق کارها، با کندی صورت می گیرد که خود این مساله باعث بروز برخی نارضایتی ها در بین حوزویان می شود.

وی با اشاره به زحمات مسئولان اداره امورمشمولان گفت: البته از طریق سایت نجما، خدماتی خوبی در این باره صورت می گیرد که لازم به تقدیر و تشکر از این بابت است، اما به نظر گاهی برخی کارهای اداری و بروکراسی مانع از خدمت رسانی سریع و رضایتمند می شود.

نیاز نهادهای مختلف به حوزویان

حجت الاسلام سعید افسری، از مبلغین حوزه به نکته مهمی اشاره کرد و بیان داشت: در شرایط کنونی نظام اسلامی بیش از هر زمان دیگری به حضور و فعالیت طلاب و فضلای مستعد و توانمند در بخش های مختلف کشور نیاز دارد و این معاونت باید تمهیدات مناسب را به منظور شناسایی، تربیت، حمایت و بکارگیری بیندیشد و به اجرا گذارد.

وی با اشاره به این که در این راستا معاونت امور طلاب حوزه ، کارهای خوبی را در دو سه سال اخیر آغاز کرده است، گفت: به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری، حوزه علمیه مادر نظام اسلامی است ،ولذا نمی تواند نسبت به نیازهای فرزند خود بی تفاوت باشد، منتهای مراتب باید اولاً این نیازها بر اساس اولویت ها شناسایی شده و ثانیاً متناسب با آن ها به پرورش نیروهای مستعد و خوش فکر حوزوی اهتمام ورزیده شود.

ساماندهی تخصصی طلاب و فضلاء

حجت الاسلام افسری ادامه داد: ساماندهی تخصصی طلاب در عرصه های گوناگون، انتظار به حقی است که از این معاونت می رود البته حقاً و انصافاً عزیزان در این راستا گام های خوبی برداشته اند، اما آنچه به نظر من می رسد این که با آسیب شناسی دقیق به رفع نقاط ضعف مشغول شویم و این که به وضع کنونی، به هیچ وجه دل خوش نکنیم.

سایت نجما؛ تسریع در خدمت رسانی

علی لطفی، محقق و پژوهشگر حوزوی با اشاره به این که با راه اندازی سامانه "نجما" به عنوان سامانه جامع معاونت امور طلاب و دانش آموختگان حوزه، بسیاری از مشکلات روحانیون حل شده است، گفت: یکی از کارهای اساسی درارائه خدمات به طلاب و نیز ارتباط مدیریت حوزه با طلاب، راه‌اندازی سایت «نجما» بود که تمام اطلاعات طلاب و خدمات قابل ارائه به آنها دراین سایت انجام می‌شود.

لزوم تمایز میان طلاب محصل و محقق در شارژ بن کتاب

وی در پایان این نکته را هم یادآور شد که با توجه به نیاز شدید طلاب و فضلا به منابع مطالعاتی و پژوهشی، اختصاص بن کتاب و شارژ کارت ها از جمله کارهای خوبی است که معاونت امور طلاب متکفل آن شده است، هر چند که به نظر من این میزان شارژ برای بخشی از طلاب و فضلا ناچیز است ،ولذا بسیار شایسته است که در این باره قائل به تفکیک میان طلاب محقق با طلاب صرفاً محصل شویم.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha